Prijava

 
 
 

Strokovna ekskurzija TPV d.o.o., PE Suhor in Kolpa d. d. Metlika

Strokovna ekskurzija TPV d.o.o., PE Suhor in Kolpa d. d. Metlika

07.03.2024

Študenti Fakultete za strojništvo Univerze v Novem mestu so v sredo, 6. 3. 2024 obiskali podjetje Kolpa d. d. v Metliki, ki se ukvarja s predelavo polimernih materialov in izdelavo sanitarne opreme za kopalnice. Predstavniki podjetja so študentom podrobno predstavili proizvodni proces od začetka do konca. Študenti so se seznanili z vhodnim skladiščenjem materialov, procesom vakuumskega preoblikovanja termoplastov in tehniko ojačevanja z uporabo nanašanja ojačitvenih vlaken. Na koncu so si ogledali tudi procese končne kontrole kakovosti in pakiranja izdelkov, kar je študentom ponudilo celostno razumevanje proizvodnih procesov v podjetju Kolpa d. d.
V drugem delu ekskurzije so študenti obiskali poslovno enoto Suhor podjetja TPV d. o. o., kjer so si ogledali sodobne tehnološke postopke. Pod vodstvom gospoda Antona Draginca, vodje lokacije in tehničnih služb za Proizvodnjo in tehnologijo, so študenti spoznali različne tehnike preoblikovanja in spajanja materialov, med drugim tudi različne postopke varjenja. Poudarek je bil tudi na metodah skladiščenja materialov, polizdelkov in končnih izdelkov, s čimer so študenti dobili celovit vpogled v proizvodne procese podjetja.
Strokovna ekskurzija je študentom Fakultete za strojništvo omogočila praktičen vpogled v industrijske procese in uporabljene tehnologije v podjetjih TPV d.o.o., PE Suhor in Kolpa d. d. Ta bo pripomogla k poglobljenemu razumevanju teoretičnih znanj, pridobljenih na univerzi, in omogočila študentom, da razumejo realne aplikacije v strojniškem sektorju.

 

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.