Prijava

 
 
 

Akademski pevski zbor UNM sprejema nove člane in članice

Akademski pevski zbor UNM sprejema nove člane in članice

02.03.2023

Draga študentka, študent, diplomantka in diplomant ter vsi zaposleni na Univerzi v Novem mestu.

Vabimo te v Akademski pevski zbor Univerze v Novem mestu, kjer te čaka čudovit svet zborovskega muziciranja.

V zboru lahko odkriješ svoj talent, izboljšaš svojo vokalno tehniko, pridobiš nova glasbena znanja ter izkoristiš čas za druženje, sprostitev in nova poznanstva. Prepričani smo, da je oder tisti, ki zbor združuje, vzgaja in ga najbolje razvija, zato se bomo udeležili revij, festivalov, tekmovanj, ter polepšali številne prireditve, ki jih organizira Univerza.

Kaj potrebuješ za to? Željo in pogum. Predhodne izkušnje niso potrebne. Pridi na pevske vaje! Čakajo te raznovrstni glasbeni stili zborovskega petja, saj bo repertoar zbora obsegal različna obdobja, od renesanse do moderne glasbe, ljudske in sakralne skladbe, spiritualno ter popularno glasbo v zanimivih priredbah.

Ostalo bo v rokah ambiciozne priznane dirigentke Anastasie Banovec, ki prihaja iz Moskve. Je nagrajenka 1. stopnje z naslovom »Najboljši predavatelj za umetnost« mestnega tekmovanja »Moskovski virtuozi«, dobitnica posebnega priznanja s strani države za nominacijo »Najboljši mladi virtuoz na področju kulture«, nagrajenka s častnim nazivom »Pedagog leta« in druge. Ima izkušnje kot zborovodja otroških, študentskih, neprofesionalnih in profesionalnih zborov. Bila je umetniški vodja in režiser številnih moskovskih muzikalov, kjer je pridobila znanje in ideje pri različnih odrskih postavitvah in koreografijah, ki jih bomo izkoristili za polepšanje nastopov našega zbora.

Vaje potekajo vsak torek in četrtek, ob 11.30, v Veliki dvorani UNM.

Dobrodošli soprani, alti, tenorji in basi. Ne zamudi svoje priložnosti!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.