Prijava

 
 
 

Udeležba na sejmu »Brezplačno izobraževanje v Sloveniji« v Beogradu

Udeležba na sejmu »Brezplačno izobraževanje v Sloveniji« v Beogradu

28.02.2023

V četrtek, 23. 2. 2023, petek, 24. 2. 2023 in soboto, 25. 2. 2023 se je Fakulteta za strojništvo Univerze v Novem mestu udeležila sejma »Brezplačno izobraževanje v Sloveniji«, ki ga je organizirala slovenska agencija za izobraževanje 2TM. Namen sejma je bila splošna predstavitev študija v Sloveniji s strani agencije za izobraževanje 2TM in predstavitev študijskih programov s strani izobraževalnih institucij.

V sklopu obiska v Beogradu je bil doc. dr. Elvis Hozdić povabljen s strani prof. dr. Zorana Miljkovića, da obišče Katedro za proizvodno strojništvo, Fakultete za strojništvo, Univerze v Beogradu. V sklopu prvega dela obiska sta se doc. dr. Elvis Hozdić in prodekananica za mednarodno sodelovanje Fakultete za strojništvo Univerze v Beogradu, prof. dr. Maja Todorović, dogovorila za podpisovanje sporazuma o medsebojnem znanstveno-raziskovalnem sodelovanju med Fakulteto za strojništvo Univerze v Novem mestu in Fakulteto za strojništvo Univerze v Beogradu. Prav tako sta se dogovorila tudi za podpis Erasmus+ medinstitucionalnega sporazuma, ki bo omogočil izmenjavo študentov in pedagoških sodelavcev na obeh institucijah. 

V drugem delu obiska Fakultete za strojništvo Univerze v Beogradu se je doc. dr. Elvis Hozdić skupaj s prof. dr. Zoranom Miljkovićem in vodjo Laboratorija za robotiko na Inštitutu Mihailo Pupin v Beogradu, prof. dr. Aleksandrom Rodićem, udeležil zagovora doktorske disertacije doktorskega kandidata Zaviše Gordića na Elektrotehniški fakulteti Univerze v Beogradu pod mentorstvom izr. prof. dr. Koste Jovanovića. Udeleženci so se pogovorili o medsebojnem sodelovanju med Inštitutom Mihajlo Pupin Beograd in Fakulteto za strojništvo UNM kot tudi med Elektrotehniško fakulteto Univerze v Beogradu in našo fakulteto.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.