Prijava

 
 
 

Slovo od zaslužnega profesorja dr. Petra Novaka

Slovo od zaslužnega profesorja dr. Petra Novaka

22.03.2022

Sporočamo vam žalostno vest o izgubi našega cenjenega profesorja dr. Petra Novaka, prvega dekana in dolgoletnega visokošolskega učitelja na Fakulteti za strojništvo Univerze v Novem mestu. Kot strokovnjak na področju energetike in predsednik razvojnega sveta za JV Slovenijo je pripomogel k temu, da se je leta 2006 ustanovila Fakulteta za strojništvo, takratna Visoka šola za tehnologije in sisteme (VITES). Od same ustanovitve visokošolskega zavoda pa vse do konca je aktivno sodeloval pri delovanju fakultete in univerze kot visokošolski učitelj in kot član v pomembnejših organih.

Za izredno uspešno pedagoško in raziskovalno delo ter njegov izjemen prispevek k razvoju fakultete je leta 2012 prejel naziv zaslužni profesor.

V spomin profesorju se bomo poklonili na žalni seji, ki bo v sredo, 13. aprila 2022 ob 13.00 uri. Žalna seja bo potekala v mali dvorani (predavalnica 10) Univerze v Novem mestu, na Loko 2, 8000 Novo mesto. Vpis v žalno knjigo bo možen v torek, 12. aprila, med 10. in 14. uro, ter na dan žalne seje od 9. ure dalje v sejni sobi (prvo nadstropje).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.